RECEPT POMPOENSOEP

INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)

1,2 kg biologische pompoen

2 uien

2 tenen knoflook

250 gram winterpeen

2 theelepels kerrie

1 theelepel kurkuma (geelwortel)

Mespuntje gemberpoeder

Mespuntje cayennepeper

Mespuntje laos

1,5 liter water

2 groentebouillonblokjes

4 druppels tabasco

Bosje peterselie voor garnering

Ghee of olijfolie (om in te bakken)

 


Pompoensoep is echt de lekkerste soep in de herfst! Met de mooie oranje kleur is het ook een pareltje om te zien. Snel maken dus!

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Was de pompoen en snij in tweeën.
  • Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd daarna de helften nogmaals in tweeën, zodat je 4 stukken hebt.
  • Je kunt de schil eraf halen, maar ik laat deze er lekker op zitten! Door het koken wordt de schil zacht, en pureer je 'm later gewoon mee. 
  • Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.
  • Giet het water in een soeppan en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Verhit de Ghee of olijfolie in een ander pannetje op laag vuur.
  • Bak de ui een minuutje en voeg daarna de knoflook er ook een minuutje bij.
  • Doe de kerriepoeder, kurkuma, gemberpoeder, cayennepeper en laos bij de knoflook en uien en roer alles een minuut door.
  • Voeg de pompoen, winterpeen en het uienmengsel toe aan de kokende bouillon.
  • Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.
  • Als garnering gooi je de grofgehakte peterselie over de soep.

 

 

Lekkere toevoeging: Een paar druppels soja room voordat je het opdient!


Na de soep nog op zoek naar een lekker hoofdgerecht