RECEPT - HAVERMOUT-FRAMBOZEN TAARTJE

INGREDIËNTEN (10 STUKJES)

100 gram havermout 

100 gram amandelmeel

20 gram kokosmeel

2 vrije uitloop eieren

1 banaan

2 theelepels wijnsteenbakpoeder

Snuf zout

1 eetlepel honing

100 ml havermelk

100 gram frambozen

3 eetlepels kokosolie

 


Wil jij ook ontbijten met taart? Nou, dat kan! Met dit recept kun jij prima je dag beginnen met een stukje taart. Leuk hè? Dit taartje ziet er namelijk heerlijk uit, en dat is tie ook! Niet te zoet, maar gewoon precies goed. Je gooit de ingrediënten in een kom, roeren maar, in de oven en klaar! 

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de frambozen uit de vriezer.
  • Snij de banaan in plakjes.
  • Zet 2 kommen klaar.
  • In de ene kom doe je de droge ingrediënten: havermout, amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout. Roer door elkaar.
  • In de andere kom doe je de natte ingrediënten: eieren, havermelk, plakjes banaan en honing.
  • Verwarm de 3 eetlepels kokosolie in een steelpannetje totdat het vloeibaar is en voeg toe aan de kom met natte ingrediënten.
  • Mix de natte ingrediënten met een staafmixer tot een glad beslag.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer door elkaar met een spatel.
  • Voeg als laatste de frambozen toe en schep ze voorzichtig door het beslag.
  • Vet de taartvorm (met een diameter van circa 25 centimeter) in met kokosolie.
  • Schep het beslag in de taartvorm en verdeel over de gehele vorm.
  • Zet voor 45 minuten in de oven en kijk na 30 minuten hoe ver het taartje is.
  • Na 45 minuten haal je de taart uit de oven en check je met een prikkertje of de taart gaar is. Als de prikker er droog uit komt, is je taart klaar!

Enjoy!