KRUIDKOEK

INGREDIËNTEN

200 gram volkoren speltmeel

200 gram havermout

325ml amandelmelk

2 vrije uitloop eieren

4 eetlepels biologische honing

2 eetlepels ahornsiroop (maple syrup)

3 eetlepels kokosbloesemsuiker (ik gebruik soms ook palmsuiker)

1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden

1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

 

Handje rozijnen (ongezwaveld)


Dit is zo’n koek waar ik heel blij van word! Toen ik deze kruidkoek voor het eerst maakte, was de bedoeling dat ik af en toe een plak zou nemen. Bij de koffie ofzo. Maar inmiddels neem ik ‘m mee naar kantoor als lunch, of begin ik er de dag mee. En ik moet snel zijn, anders heeft mijn wederhelft de hele kruidkoek al opgegeten! Kortom, dit recept is een hit! 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix door elkaar.
  3. Voeg hierna de eieren, ahornsiroop, melk en honing toe. Roer tot alles goed is gemengd.
  4. Doe op het laatst de rozijnen erbij en roer nogmaals.
  5. Leg een vel bakpapier in een cakevorm.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en zet deze voor 60 minuten in de oven.
  7. Laat de kruidkoek hierna nog even afkoelen.

 

 Enjoy!