20 biologische cherry tomaatjes
20 mini bolletjes mozzarella
20 blaadjes verse basilicum
20 tapas prikkertjes
Scheutje olijfolie
Snuf peper & zout
Optioneel: 2 eetlepels groene pesto
De Italiaanse salade caprese is niet voor niets één van de meest populaire salades ter wereld. De combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum is heerlijk fris én daarnaast is het een waar feestje op je bord. Zeker als je het presenteert met deze stokjes!
Was de cherry tomaatjes en verse basilicumblaadjes goed met water. Leg de tomaatjes, met de kant waar het steeltje heeft gezeten onder, op een plank. Leg hier op een basilicumblaadje en daar op een bolletje mozzarella. Prik vervolgens het tapas prikkertje van boven naar beneden door de ingrediënten. Leg de stokjes mooi op een bordje. Schenk vervolgens met een snelle zigzagbeweging een scheutje olijfolie over de stokjes. Breng op smaak met wat peper en zout.
Eventueel kun je er nog een kloddertje groene pesto op doen. Hoe je zelf een heerlijke groene pesto maakt, lees je hier!
Lekker snacken!