Gnocchi met witlof & verse kruiden

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

500 gram gnocchi (deegballetjes in vacuum plastic verpakking)

300 gram witlof

30 gram walnoten (ongebrand en ongezouten)

30 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)

Potje gegrilde rode paprika's in olie (ca. 300 gram)

Pluk verse basilicumblaadjes

Pluk verse peterselie

Geraspte Parmezaanse kaas

Kokosolie (om in te bakken)

 

Heb je wel eens gnocchi op? Gnocchi is een Italiaans gerecht wat een beetje tussen pasta en aardappel in zit. Erg lekker om af en toe af te wisselen met de normale pasta!

 

Bereidingswijze

  1. Snij de onderkant van de stronken witlof af en verwijder de bladeren van de harde kern. Was de witlof goed en laat uitlekken. Snij de witlof in reepjes. 
  2. Was de basilicum en peterselie en laat uitlekken.
  3. Hak de noten grof.
  4. Zet een grote koekenpan op het vuur en smelt hierin de kokosolie. Bak de gnocchi in de pan voor ongeveer 10 minuten, goed blijven roeren!
  5. Laat de gegrilde paprika's ook goed uitlekken. Doe de paprika's in een hoog, smal bakje (meestal zit deze standaard bij je staafmixer). Pak vervolgens de staafmixer en pureer alle paprika's tot een gladde massa. 
  6. Bak de laatste 3 minuten de witlof mee met de gnocchi. 
  7. Giet de paprikasaus bij de gnocchi en witlof en roer zachtjes door. Voeg naar smaak wat peper & zout toe. 
  8. Schep de gnocchi op 2 borden en garneer met de noten, verse kruiden en geraspte kaas.

Eet smakelijk!