Spring rolls
Ingrediënten (6 spring rolls)
Dip
50 ml zoete chilisaus
35 gram cashewnoten (ongezouten/ongebrand)
Klein handje verse koriander
1 sjalotje
1/2 limoen
1 eetlepel water
Spring rolls
6 rijstvellen
50 gram sugar snaps
80 gram winterpeen
1 eetlepel sojasaus
Handje cashewnoten (ongebrand/ongezouten)
Paar blaadjes ijsbergsla
40 gram mihoen
50 gram taugé
150 gram garnalen
Klein handje verse koriander
Dit is weer een heerlijk gerecht: licht én gezond! Het kost even wat tijd in de voorbereiding, maar als je eenmaal alles gekookt en gesneden hebt, ben je zo
klaar! Samen met de dip zet je echt iets leuks op tafel. Al enthousiast geworden? Probeer het zelf maar eens!
Bereidingswijze
Dip
-
Doe de cashewnoten in de keukenmachine en hak grof.
-
Snipper het sjalotje in kleine stukjes.
-
Snij de koriander grof.
-
Pers de limoen uit (let op eventuele pitjes).
-
Voeg al deze ingrediënten samen met de chilisaus en het water.
Spring rolls
Doe ieder ingrediënt na elke stap in een apart kommetje, zodat je straks heel eenvoudig de rijstvellen kunt vullen.
-
Kook de mihoen zoals vermeld op de verpakking. Laat uitlekken en spoel af met koud water.
-
Rasp de winterpeen fijn en meng dit met de sojasaus.
-
Was de sugar snaps met water en snij ze in de lengte door midden. Kook 2 minuutjes in een pan. Spoel ook deze af met koud water.
-
Bak de garnalen kort aan in een koekenpan met wat knoflook en olie.
-
Hak ondertussen de koriander grof.
-
Was de taugé én de ijsbergsla en laat uitlekken.
-
Zet de cashewnoten klaar (hoef je verder niets mee te doen).
-
Pak een diep bord of schaal (zo groot dat het rijstvel er liggend in past). Vul het bord met lauwwarm water (meer warm dan koud). Leg één rijstvel per keer in
het bord en wacht totdat het rijstvel heel zacht is (je merkt vanzelf wanneer je het vel uit het water kan halen).
-
Leg het rijstvel voorzichtig op een houten plank en leg de ingrediënten uit de kommetjes in een lijn op het rijstvel. Vouw één lange zijde naar binnen,
doe dit dan de kopse kanten en rol de spring roll dicht.
-
Herhaal dit nog eens 5x.
Serveer met de dipsaus. Eet smakelijk!
Tip: Als het water voor de rijstvellen te koud is, dan werkt het niet goed. Doe daarom na 2 vellen weer opnieuw warm water in het bord (tenzij je natuurlijk
echt héééél snel bent) .