RECEPT - GOUDEN MELK

INGREDIËNTEN

Gouden Pasta

1/4 kopje kurkuma poeder

1 theelepel zwarte gemalen peper

0,5 kopje water

1 eetlepel kokosolie

 

 

Gouden Melk (2 kopjes)

1,5 theelepel Gouden Pasta

2 kopjes amandelmelk

Honing naar smaak

Snufje kaneel

Optioneel: mini-mespuntje vanillepoeder (ongezoet)

 

 


Misschien hoor je mensen wel eens zeggen dat ze iedere ochtend een glas lauwwarm citroenwater drinken. Dit is namelijk erg gezond. Maar in het kader van 'gezonde drankjes' is er nu iets 'nieuws': Gouden Melk!

  

Gouden melk dankt de naam aan haar kleur die ontstaat door kurkuma, misschien beter bekend als geelwortelpoeder. Wil je meer weten over kurkuma? Lees dan deze blog. Naast dat het gezond is, is het ook nog eens heel lekker! En het mooie is; je maakt het eenvoudig zelf. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

BEREIDINGSWIJZE

De toevoeging van zwarte peper is erg belangrijk. De piperine in zwarte peper zorgt er namelijk voor dat de werkzame stoffen meer dan 1.000 keer beter worden opgenomen.

  

Gouden Pasta

  1. Pak een steelpannetje en verwarm hierin het water, de kurkuma poeder en zwarte peper, totdat er een dikke pasta ontstaat.
  2. Zet op laag vuur en blijf 6 - 8 minuten goed roeren. Wordt 't erg droog? Voeg dan iets extra water toe. 
  3. Haal van het vuur en voeg nu de kokosolie toe, mix met een garde. Nu is je gouden pasta klaar.
  4. Bewaar deze pasta in een wekpotje. Laat eerst afkoelen en zet het potje daarna afgesloten in de koelkast (je kunt dit maximaal 2 weken bewaren).

 

 Gouden Melk

  1. Verwarm de pasta en de melk in een steelpannetje en zorg dat het NIET kookt!  
  2. Gebruik een garde bij het roeren. Als je Gouden Melk goed verwarmd is, haal je het pannetje van het vuur. 
  3. Nu voeg je honing, kaneel en vanillepoeder toe en klaar is je eigengemaakte Gouden Melk! 

 

Doordat dit drankje erg gezond is, kun je gerust iedere dag een kopje drinken.

 

 

Enjoy!