Quesadillas 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

4 meergranen tortilla wraps

3 tomaten

1 oranje puntpaprika

1 bos lente-ui

100 gram maiskorrels

handje verse koriander

1 eetlepel gesneden jalapeño pepers

1 plak feta

2 eetlepels kokosolie om in te bakken

 

Guacamole

1 rijpe avocado

1 sjalotje

2 eetlepels limoensap

1/2 rood pepertje

1/2 teentje knoflook

1 eetlepel koriander

Snuf peper & zout

 

Haal de smaak van Mexico in huis met deze vegetarische quesadilla's! Een leuk gerecht om te maken, zeker als je eters op bezoek krijgt. Mensen verwachten het namelijk niet zo snel én de meesten vinden het erg lekker! 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was alle groenten met water (ja, ook de maiskorrels). 
  3. Snij de tomaten in 4-en en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaat hierna in blokjes.
  4. De lente-ui snij je in ringetjes en de puntpaprika in kleine reepjes. De koriander hak je grof. Laat de jalapeño pepers uitlekken en snij deze hierna in kleine reepjes.
  5. Guacamole: Snij de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Leg de helft in je hand en snij voorzichtig (!) met een mesje in blokjes. Lepels de blokjes hierna in een kom. Doe dit ook met de andere helft. Prak de avocado met een vork. Snipper de sjalot en knijp de limoen uit. Snij het rode pepertje over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper in kleine stukjes. Was hierna goed je handen! Pers de knoflook uit en hak de koriander grof. Meng nu de avocado, sjalot, limoensap, knoflook, koriander en pepertje door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. 
  6. Weer verder met de quesadilles: Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en bak de lente-ui, tomaten, puntpaprika, jalapeño pepers en mais in een ongeveer 5 minuutjes gaar. Op het eind roer je de koriander kort mee. Laat de groenten uitlekken.
  7. Leg een vel bakpapier op de bakplaat met hierop 2 tortilla's. Verdeel de groenten over de tortilla's en verkruimel de feta hier overheen. Leg er vervolgens nog een tortilla op en bestrijk de bovenkant met een klein beetje olie.
  8. Schuif de bakplaat voor circa 10 minuten in de oven, totdat de tortilla een mooie goudbruine kleur heeft. 

Serveer de tortilla's met de huisgemaakte guacamole en geniet van de Mexicaanse sferen!