Brownie van dadels & banaan

 

Ingrediënten

130 gram volkoren speltmeel

12 verse medjool dadels

2 rijpe biologische bananen

60 gram rauwe cacao

450 ml kokosmelk (bijv Alpro)

50 ml kokosolie

2 theelepels wijnsteenbakpoeder

 

 

 

 

Je eet gezond en je houdt heel erg van chocola? Dan is dit brownie recept echt iets voor jou! Zonder toevoegingen van suiker, is dit echt een heerlijke zoete snack. Door de banaan wordt de brownie lekker smeuïg en de dadels zorgen voor de zoete smaak. Daarnaast geeft de kokosmelk een tropische twist. Klinkt lekker toch? Proberen dus!

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Ontpit de dadels en pel de banaan. Snij de dadels door de helft en de banaan in grove stukken. Doe dit samen met een klein beetje kokosmelk in de keukenmachine (ik deed eerst alle melk er al bij, maar toen liep mijn keukenmachine over…). Doe steeds een beetje melk erbij, totdat je een glad beslag hebt. Gooi het mengsel over in een kom en voeg het speltmeel, cacao- en bakpoeder en kokosolie toe. Mix het geheel goed.

Doe een vel bakpapier in een ovenschaaltje en giet het beslag erin. Zet ongeveer 60 minuten in de oven.

 

Tip!: Bewaar deze brownie in de koelkast.