Oreo koekjes

 

Ingrediënten (ca. 10 koekjes)

Buitenkant

60 gram rauwe cacao

30 gram havervlokken

80 gram cashewnoten

90 gram verse (!) dadels, ontpit

1 theelepel koekkruiden

3 eetlepels havermelk

 

Vulling

60 gram amandelmeel

1 mespunt vanillepoeder (ongezoet)

2 theelepels gesmolten kokosolie

3 theelepels ahornsiroop

Snuf zout

 

 

Bereidingswijze

 

Stap 1: We beginnen met de buitenkant van het koekje.

  1. Zet de keukenmachine klaar en doe de havervlokken en cashewnoten erin. Hak totdat alles fijn is.
  2. Voeg de dadels erbij en zet de machine weer aan.
  3. Als laatste voeg je de cacao, koekkruiden en havermelk toe. Mix het geheel weer totdat je een mooi glad mengsel hebt. 
  4. Haal het deegje met een spatel uit de keukenmachine en doe in een kom. Maak een mooie bal van het deegje.
  5. Leg een vel bakpapier op een plank en leg de deegbal erop. Druk de bal een beetje plat.
  6. Leg hier weer een vel bakpapier op. Rol met de deegroller het deeg tot een plak van circa een 0,5 cm dik. 
  7. Druk met een koekvormpje 20 koekhelften uit de plak. Indien nodig maak je met de restjes weer een bal en doe je dit proces opnieuw, totdat je 20 koekhelften hebt.
  8. Leg de 20 helften even in de koelkast. 

Stap 2: We gaan nu verder met de vulling.

  1. Maak de keukenmachine schoon (anders wordt je witte vulling bruin).
  2. Doe de amandelmeel, vanillepoeder, gesmolten kokosolie, ahornsiroop en zout in de keukenmachine en zet aan totdat je wederom een glad mengsel hebt.
  3. Haal de vulling met een spatel uit de machine en doe in een kom.

Stap 3: Koekjes maken!

  1. Haal de koekhelften uit de koelkast.
  2. Pak een plukje vulling en leg dit op één koekhelft. Herhaal dit totdat je 10 helften hebt belegd. 
  3. Als je vulling over hebt, verdeel je dit over de andere koekjes.
  4. Hierna plak je de overige 10 helften erop en klaar zijn je koekjes!

Tip!: Bewaar ze in de koelkast.