220 g biologische kikkererwten (uitgelekt)
1 ei
1 uitje
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels geelwortelpoeder (kurkuma)
20 g verse peterselie
20 g verse koriander
5 blaadjes verse munt
8 eetlepels boekweitmeel
1 theelepel zeezout
Sap van ½ citroen
Sla
Scheutje balsamico-azijn
8 cherry tomaatjes
8 el Griekse yoghurt (géén 0%) - of een lactosevrije variant
Flink wat olie om in te bakken
Dit is nou typisch zo’n gerecht waar je niet snel aan denkt om te maken. Maar het is zo lekker, dus wel doen hoor! Aangezien ik graag vegetarisch eet, is falafel een uitermate lekker en makkelijk recept! Gooi de ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine, even malen, draai er balletjes van en bak ze in de pan. Hoe moeilijk kan het zijn? Door de yoghurtsaus wordt het een heerlijk smeuïg gerechtje. Ook heel leuk om te maken als je eters krijgt.
Eet smakelijk!