TZATZIKI

INGREDIËNTEN

150 gram Griekse yoghurt (geen 0% vet, en een goede dikke yoghurt)

1 komkommer

1 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie

Klein handje verse peterselie

Citroensap van 1/2 citroen

Snuf zeezout en peper

 

 


Tzatziki is een heerlijke frisse dip die je overal bij kunt eten! Bijvoorbeeld bij naanbrood. Lekker en erg makkelijk om zelf te maken!

BEREIDINGSWIJZE

  1. Was de komkommer goed en snij in de lengte door de midden.
  2. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
  3. Rasp nu de gehele komkommer met een grove rasp.
  4. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef en druk met een grote soeplepel het meeste vocht eruit. Pak een droge en schone theedoek en leg de geraspte komkommer in het midden (het is heel belangrijk dat het meeste vocht uit de komkommer is, zodat de tzatziki mooi stevig wordt). Knijp nu met de theedoek het laatste vocht eruit.
  5. Schep de yoghurt in een kom en voeg de komkommer  hier aan toe.
  6. Knijp vervolgens een teentje knoflook erboven uit en doe dit ook met de halve citroen (let op pitjes!).
  7. Voeg als laatste de grof gesneden peterselie, olijfolie en peper en zout toe.
  8. Roer alles goed door elkaar en klaar!