Je dag begint heerlijk met een ontbijtje van home made granola. Het smaakt niet alleen veel beter, maar het is ook een veel gezondere variant dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt. Dus zet je oven aan, en gaan!
Ingrediënten
80 gram cashewnoten
150 gram havervlokken of speltvlokken
80 gram boekweitmeel
30 gram geraspte kokos (als je kokos erg lekker vindt, kun je er iets meer in doen)
30 gram zonnebloempitten
30 gram pompoenpitten
80ml biologische honing
2 eetlepels kokosolie
Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Hak de noten grof in de keukenmachine.
-
Meng de honing met de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur en roer dit goed door elkaar totdat er een vloeibaar
mengsel ontstaat.
-
Pak een kom en doe alle droge
ingrediënten hier in. Roer deze goed door elkaar.
-
Giet het vloeibare mengsel over de droge ingrediënten en roer wederom goed door elkaar, zodat alles bedekt is met het
honingmengsel.
- Pak de bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Verdeel het mengsel nu goed over de gehele bakplaat. Zet het in de oven voor 10 minuten.
-
Na 10 minuten haal je de bakplaat eruit, en hussel je de granola goed door elkaar. Zet het terug in de oven voor 5 minuten
(herhaal dit hierna nog 2x). Totaal zet je de granola dus 25 minuten in de oven: 10 + 5 + 5 + 5, en tussendoor hussel je het iedere keer door elkaar.
- Wanneer de granola mooi bruin van kleur is, haal je de bakplaat eruit en laat je het afkoelen.
Bewaar de granola in een goed afgesloten glazen pot. Geniet van je gezonde ontbijt!
Tip: Eet de granola met amandelmelk, dit heeft een lekkere zoete smaak.
Lekkere toevoegingen: rozijnen, bessen, gedroogd fruit (zonder toegevoegde suiker), home made chocolade.
Reactie schrijven