RECEPT - GROENE PESTO

Waarom zelfgemaakte pesto? Het is simpel, snel klaar en smaakt echt veel lekkerder dan de kant-en-klare pesto uit de supermarkt. Dus kom op, waar wat je nog op!

Ingrediënten

2 teentjes biologische knoflook

30 g pijnboompitten

30 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

20 g verse blaadjes basilicum

1 biologisch sjalotje

5 el olijfolie, extra vierge

Snuf peper & zout

 

Bereidingswijze

Pel de knoflook en snij de sjalot grof. Doe deze samen met de pijnboompitten, peper & zout en Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Verwerk de ingrediënten tot ze fijn zijn.

Voeg de basilicumblaadjes toe en verwerk deze tot het fijngehakt is.

Voeg als laatste de olijfolie toe en zet de keukenmachine aan tot alles is gemengd.

 

Genieten maar!

 

Tip!: Bewaar de pesto in een gesloten pot in de koelkast (bedekt met een laagje olie).


Reactie schrijven

Commentaren: 0