RECEPT - MUESLIREEP

Weer zo'n heerlijk recept voor een zoete snack, met pure ingrediënten. Ik neem deze graag mee naar kantoor, als ik in de middag trek krijg in iets zoets. En door de dadels en noten vult het goed! Het levert je wat plakkerige handen op, maar dan heb je ook wat!

 

Ingrediënten (circa 6 stuks)

45 gram speltvlokken

55 gram cashewnoten 

180 gram verse medjool dadels (gewogen met pit)

30 gram pure chocolade (85% of hoger)

1/2 eetlepel biologische honing

 

Bereidingswijze

  1. Hak de cashewnoten en chocolade in de keukenmachine. 
  2. Meng dit samen met de speltvlokken in een kom. 
  3. Ontpit nu de dadels en snij ze in 4 stukken (dan pakt de keukenmachine ze beter). Hak de dadels daarna fijn (tot een bal) in de keukenmachine. 
  4. Meng nu alles, samen met de honing, goed door elkaar tot een grote plakkerige bal. 
  5. Pak een middengroot cakevorm en doe hier een vel bakpapier in.
  6. Leg de bal in het midden van de vorm en duw deze goed plat, totdat de hele bodem bedekt is (en egaal).  
  7. Haal het vel bakpapier met de grote reep uit de cakevorm. Snij de grote plak in 6 repen.
  8. Knip 6 vellen uit het bakpapier, zodat je iedere reep in kan wikkelen.

 

Bewaar de repen in een goed afgesloten bakje in de koelkast. De repen worden naderhand iets harder.

 

Smikkelen maar!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0