RECEPT - HAVERMOUT-APPEL CAKEJES MET CRANBERRIES

Een heerlijk receptje voor lekkere cakejes die in een handomdraai gemaakt zijn. De appel en cranberries geven de cakejes een frisse smaak en de kaneel en ahornsiroop maken het ietsje zoet. Niet heel zoet natuurlijk, maar gewoon net goed! Gewoon even proberen dus, hup!

 

Ingrediënten

150 gram havermout

6 eetlepels havermeel

2 vrije uitloop eieren

2 appels

2 eetlepels kokosolie

2 theelepels kaneel

1 theelepel koekkruiden

2 theelepels wijnbaksteenpoeder

1 eetlepel ahornsiroop

2 handjes cranberries

Snuf zout

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en rasp ze met een grove rasp.
  3. Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
  4. Doe de havermout samen met de eieren in een kom en mix dit goed door elkaar.
  5. Voeg de appels, ahornsiroop, het havermeel, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en zout er bij en mix weer goed door elkaar. Laat voor 10 minuutjes staan.
  6. Schep hierna rustig de cranberries erdoor.
  7. Pak een klein overschaaltje en doe hier een vel bakpapier in. 
  8. Giet het mengsel in de schaal. 
  9. Bak de cakejes in 60 minuten gaar. 
  10. Laat afkoelen en snij daarna in vierkantjes. 

 

Smullen maar!

 

Tip!: Bewaar deze cakejes in een afgesloten bak in de koelkast.


Reactie schrijven

Commentaren: 0