Toen ik dit recept had gemaakt en een eerste hap nam gingen bij mij de engeltjes zingen....! Want wat is dit lekker zeg! Door de ingrediënten is het best een dure snack, maar voor mij absoluut waard! Die nasmaak van speculaas.... Mjam! Bewaar de gevulde speculaas in de koelkast en je kunt er 2 weken mee doen (als je je hebt kunnen beheersen). Echt een aanradertje!
Gevulde speculaas (raw)
Ingrediënten (circa 16 stukjes)
Speculaas
250 gram ongebrande noten (naar keuze)
30 gram speculaaskruiden
7 verse dadels
3 eetlepels biologische honing
Vulling
150 gram biologische amandelmeel
3 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels biologische honing
2 eetlepels kokosolie
1 sinaasappel
1/2 theelepel ongezoete vanillepoeder
Bereidingswijze
Speculaas
Vulling
- Doe het amandelmeel samen met de kokosrasp en de vanillepoeder in de keukenmachine.
- Rasp de sinaasappel (alleen het oranje, niet wit) boven de keukenmachine.
- Smelt de 2 eetlepels kokosolie en giet dit samen met de 2 eetlepels honing erbij in de keukenmachine.
- Mix totdat je een mooi geheel krijgt.
-
Nu maak je een derde plak met hetzelfde trucje als zojuist gedaan met de speculaas.
Bijna klaar
Je hebt nu 3 plakken van dezelfde grootte. Stapel ze op elkaar, met de amandelvulling in het midden. Druk het geheel een beetje aan. Zet nu in de koelkast totdat het wat harder is geworden. Snij ze hierna in stukje van circa 2 x 2 cm.
Dat wordt hemels genieten!!
Reactie schrijven
Petra (woensdag, 25 november 2015 21:36)
Hij staat in de koelkast! Kan niet wachten om te gaan proeven..
Spannend! :-)