Deze heerlijke quiche is niet heel mager, maar wel beter dan de meeste quiches waar vaak veel spek en bechamelsaus doorheen zit. Deze is vega en is echt ontzettend lekker! Wil je weten hoe je 'm maakt? Lees dan snel verder!
Ingrediënten (2 - 3 personen)
1 doosje hartige taartdeeg
1 eetlepel paneermeel
2 stengels lente-ui
1 gele puntpaprika
Bakje champignons
1/2 plak verse feta
2 takjes verse peterselie
250ml Griekse yoghurt
1 ei
1 courgette
Snuf peper & zout
Scheutje olijfolie
Wat kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Leg de bladerdeegvellen even uit de vriezer, totdat ze ontdooid zijn.
- Zet de oven aan op 175 graden.
- Pak een ovenschaal en smeer deze in met wat kokosolie. Leg hierin de vellen bladerdeeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi hier wat paneermeel overheen. Zet de ovenschaal nu voor 10 minuten in de oven (voorbakken).
- Was de lente-ui en de puntpaprika en maak de champignons schoon.
- Snij de lente-ui in ringetjes en de puntpaprika in blokjes.
- Zet een koekenpan op het vuur en smelt hier een beetje kokosolie in.
- Bak de lente-ui en de paprika een paar minuutjes aan, en voeg hierna de champignons erbij.
- Pak nu een schaaltje en klop het ei hierin door elkaar. Voeg nu de Griekse yoghurt toe aan het ei en roer. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Haal het groentemengsel van het vuur en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Verkruimel de feta, was de peterselie en snij deze grof.
- Was de courgette en snij deze in hele kleine plakjes (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kaasschaaf of mandoline).
- Meng het groentemengsel nu met de feta en peterselie.
- Nadat de ovenschaal 10 minuten in de oven heeft gestaan, schep je het groentemengsel erin.
- Giet hier overheen de yoghurtsaus en verdeel goed.
- Leg hierop de plakjes courgette.
- Strooi wat peper en olijfolie over het geheel en bestrijk de bladerdeegrandjes met kokosolie.
- Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Reactie schrijven