RECEPT - VIETNAMESE SPRING ROLLS

Spring rolls

 

Dit is weer een heerlijk gerecht: licht én gezond! Het kost even wat tijd in de voorbereiding, maar als je eenmaal alles gekookt en gesneden hebt, ben je zo klaar! Samen met de dip zet je echt iets leuks op tafel. Al enthousiast geworden? Probeer het zelf maar eens!

 

 

 

Ingrediënten (6 spring rolls)

Dip

50 ml zoete chilisaus

35 gram cashewnoten (ongezouten/ongebrand)

Klein handje verse koriander

1 sjalotje

1/2 limoen

1 eetlepel water 

 

Spring rolls

6 rijstvellen

50 gram sugar snaps

80 gram winterpeen

1 eetlepel sojasaus

Handje cashewnoten (ongebrand/ongezouten)

Paar blaadjes ijsbergsla

40 gram mihoen

50 gram taugé

150 gram garnalen

Klein handje verse koriander

 

Bereidingswijze

Dip

  1. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en hak grof.
  2. Snipper het sjalotje in kleine stukjes.
  3. Snij de koriander grof.
  4. Pers de limoen uit (let op eventuele pitjes).
  5. Voeg al deze ingrediënten samen met de chilisaus en het water.

Spring rolls

Doe ieder ingrediënt na elke stap in een apart kommetje, zodat je straks heel eenvoudig de rijstvellen kunt vullen.

  1. Kook de mihoen zoals vermeld op de verpakking. Laat uitlekken en spoel af met koud water. 
  2. Rasp de winterpeen fijn en meng dit met de sojasaus. 
  3. Was de sugar snaps met water en snij ze in de lengte door midden. Kook 2 minuutjes in een pan. Spoel ook deze af met koud water.
  4. Bak de garnalen kort aan in een koekenpan met wat knoflook en olie.
  5. Hak ondertussen de koriander grof.
  6. Was de taugé én de ijsbergsla en laat uitlekken.
  7. Zet de cashewnoten klaar (hoef je verder niets mee te doen).
  8. Pak een diep bord of schaal (zo groot dat het rijstvel er liggend in past). Vul het bord met lauwwarm water (meer warm dan koud). Leg één rijstvel per keer in het bord en wacht totdat het rijstvel heel zacht is (je merkt vanzelf wanneer je het vel uit het water kan halen).
  9. Leg het rijstvel voorzichtig op een houten plank en leg de ingrediënten uit de kommetjes in een lijn op het rijstvel. Vouw één lange zijde naar binnen, doe dit dan de kopse kanten en rol de spring roll dicht.
  10. Herhaal dit nog eens 5x.

Serveer met de dipsaus. Eet smakelijk!

 

Tip: Als het water voor de rijstvellen te koud is, dan werkt het niet goed. Doe daarom na 2 vellen weer opnieuw warm water in het bord (tenzij je natuurlijk echt héééél snel bent) . 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0