Speltpannenkoek
Zo’n heerlijke speltpannenkoek is echt een guilty pleasure voor mij! Heerlijk als ontbijt of als lunch op een luie weekenddag.
Met de toppings kun je natuurlijk leuk spelen: vers fruit, ahorn siroop, kokosrasp, hagelslag van 60% cacao. En een hartige pannenkoek kan ook lekker zijn, met ui, champignons, pijnboompitjes, verse basilicum…
Ingrediënten (4 - 5 pannenkoeken)
125 gram volkoren speltmeel
250 ml amandelmelk
2 biologische eieren
Kokosolie om in te bakken
Klein snufje zout
Bereidingswijze
Gooi de speltmeel in een grote kom en giet er de helft van de amandelmelk bij.
Mix het met een garde tot een glad beslag. Hierna mix je één voor één de eieren er door. De andere helft van de melk mag er als laatste bij.
Nu ben je klaar om te bakken! Doe een beetje kokosolie in de pan en wacht tot dit gesmolten is. Bak de pannenkoeken in een koekenpan op gematigd vuur.
Geniet!
Idee: Houd je van lekkere zoete pannenkoeken? Gooi dan een mespuntje speculaaspoeder door het beslag!
Reactie schrijven