RECEPT - UIENSOEP

Ik maak graag soep. En dan met name in het weekend. Het is snel klaar, makkelijk en als je extra veel maakt, kun je het een dag later nog als lunch eten. Heel veel voordelen toch? Deze uiensoep is ook een fijne aanrader. Snel proberen dus!

Ingrediënten (voor 4 personen)

 

Voor de soep

600 gram uien

2 teentjes knoflook

3 el bloem

1 blokje groente bouillon

100 ml witte wijn

1 el gedroogde tijm

1 laurierblad

Peper & zout

Kokosolie (om in te bakken)

 

Stokbroodje

1 bruin stokbrood

Scheut olijfolie

1 teentje knoflook

 

Bereidingswijze

  1. Snij de uien in halve ringen.
  2. Smelt de kokosolie in de koekenpan met dikke bodem. Zet het vuur middelhoog. Als de pan heet is, doe je de uien erin en deze laat je 45 minuten langzaam bakken. Roer de uien tussendoor af en toe goed door.
  3. Ondertussen hak je de knoflook grof.
  4. Zet een liter water op en doe hier het bouillonblokje in. 
  5. Als de uien goed goudbruin van kleur zijn, voeg je de knoflook en tijm toe. Goed doorroeren.
  6. Nu voeg je de bloem toe. Bak dit een paar minuutjes mee totdat alles goed verdeeld is.
  7. Giet nu zachtjes en al roerend de bouillon en de wijn bij het uienmengsel.
  8. Doe het laurierblad bij de soep en laat de soep een half uur zachtjes pruttelen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  9. Snij nu het stokbrood in sneetjes.
  10. Bak een bakje en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Laat de olijfolie even trekken met een teentje geperste knoflook.
  11. Na 5 minuten sprenkel je de olijfolie over de sneetjes.
  12. Zet een grillpan op het vuur en smelt hier wat kokosolie in. Bak hier de broodjes in totdat ze krokant zijn. 

Schep de soep in een soepkom en leg hier één broodje in. Nu ben je klaar om te serveren!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0