Zoete aardappel is een echte superfood! In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de zoete-aardappel eigenlijk een groente, een knol. Het wordt ook wel 'bataat' genoemd.
Een zoete-aardappel bevat veel voedingsvezels, vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Ook is het erg voedzaam, dus op deze maaltijdsoep kun je makkelijk de hele avond door!
INGREDIËNTEN (4 PERSONEN, maaltijd)
4 zoete-aardappelen
2 grote winterpenen
2 rode paprika's
2 rode uien
2 flinke tenen knoflook
2 blokjes groentebouillon
Handje verse platte peterselie
Snuf peper & zout
Kokosolie (om in te bakken)
BEREIDINGSWIJZE
- Schil de zoete aardappelen met een dunschiller en snij ze in grote stukken (probeer de stukken ongeveer even groot te snijden).
- Schil of rasp de winterpenen en snij ze in stukken.
- Fruit de uien en snij de knoflook in hele kleine stukjes.
- Was de paprika's, snij ze in de lengte door midden en verwijder de steel en zaadlijsten. Snij de paprika in stukken.
- Smelt wat kokosolie in een pan en fruit hierin de ui totdat het iets glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en roer 2 minuutjes door op laag vuur.
- Zet ruim 1 liter water aan de kook.
- Bak nu de zoete aardappel, paprika en wortel mee voor 5 minuten. Roer goed door.
- Voeg nu het gekookte water en de 2 blokjes groentebouillon toe aan de rest.
- Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt zachtjes koken voor ongeveer 25 minuten.
- Was de peterselie en snij grof.
- Haal de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
- Breng de soep met wat peper en zout op smaak.
- Schenk de soep in kommen en garneer met de peterselie. Lekker met wat stokbrood erbij!
Eet smakelijk!
Reactie schrijven