RECEPT - COUSCOUS MET GEDROOGDE TOMAATJES, FETA & BASILICUM

Vandaag is het tropisch warm! Wil je niet uren in de keuken staan, maar wél iets lekkers op tafel zetten?  Dan is dit gerecht een goede keuze!

 

De couscous is zo gaar, en de ingrediënten zijn zo gesneden. Dus ga snel aan de slag!

 

 

 


INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

350 gram couscous

12 stukjes gedroogde tomaat 

1,5 plak verse feta

Handje vol verse basilicumblaadjes

Handje vol pijnboompitjes

1 eetlepel olijfolie

 

Snuf peper & zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Zet de waterkoker aan. Doe de couscous in een kom en giet het kokende water er overheen, zodat de couscous net onder water staat (niet te veel, want de couscous wordt niet afgegoten)! Leg een deksel op de kom en laat de couscous voor 10 minuutjes gaar wellen.
  2. Ondertussen was je de basilicumblaadjes. Snij de gedroogde tomaatjes in stukjes, de feta in blokjes en hak de blaadjes basilicum grof. 
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat deze licht gebruind zijn.
  4. Als de couscous gaar is, roer je deze een beetje om, zodat het niet meer zo aan elkaar geplakt zit.
  5. Hierna voeg je de tomaat, feta, basilicumblaadjes en pijnboompitjes toe. Breng op smaak met een scheut olijfolie, wat peper en zout.

 Geniet van je heerlijke couscous!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0