Iedereen die in Thailand is geweest, heeft deze soep wel eens gegeten. En die is heerlijk! Dus doe net of je in Thailand bent, met het eten van deze heerlijke soep!
Aangezien ikzelf niet veel vlees eet, heb ik de kip achterwege gelaten (op de kippenbouillon na). Ik mis het niet en ben groot fan van deze soep!
INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)
2 serehstengels (alleen het witte deel)
100 g shiitake paddestoel
2 blokjes kippenbouillon
1 bakje biologische taugé
Verse gember (4 cm, geschild en in dunne plakjes)
1 rode peper, in kleine ringetjes
2 tl kokosbloesemsuiker
400 ml kokosmelk (room)
2 ½ eetlepels vissaus
2 ½ eetlepels verse limoensap
Klein handje verse munt
Klein handje verse basilicum
1,2 liter water
BEREIDINGSWIJZE
- Was eerst alle verse ingrediënten goed met water (maak de paddestoelen schoon met een borsteltje).
- Plet met de platte zijde van een breed mes de serehstengels en snijd ze doormidden.
- Halveer de champignons.
- Doe het water in een soeppan en breng dit op middelhoog vuur zachtjes aan de kook samen met de kippenbouillon, stukjes sereh & gember, rode peper en kokosbloesemsuiker.
- Voeg de champignons, taugé en kokosmelk toe.
- Laat dit geheel 5 minuutjes (niet koken!) staan (af en toe roeren).
- Voeg de vissaus en het limoensap toe. Proef of de soep juist op smaak is. Zoek naar de juiste balans tussen pittig, zuur, zout en zoete smaken. Als de soep niet zoutig genoeg is, kun je een eetlepel vissaus toevoegen. Wanneer de soep te zuur is, voeg je een theelepel extra kokosbloesemsuiker toe. Als de soep te pittig is, of als je deze romiger wilt dan kun je meer kokosmelk toevoegen. Wanneer de soep pittiger mag, kun je meer pepers toevoegen.
- Schep de soep in de soepkommen en bestrooi als garnering de verse munt- en basilicumblaadjes hier overheen.
Eet smakelijk!
Reactie schrijven