
Als je graag burgers eet, maar liever wel kiest voor vegetarisch, is deze gemaakt van kikkererwten een heerlijke optie.
Natuurlijk kun je ook een kant-en-klare vega burger kopen in de supermarkt, maar deze is echt veel lekkerder en het kost niet veel tijd om 'm klaar te maken. Voedzaam en erg yummie!
INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)
4 ronde zachte bruine broodjes
1 blikje biologische kikkererwten (400 g, uitgelekt)
1 blikje biologische maïskorrels (150 g, uitgelekt)
½ paprika (gesnipperd)
100 gram veldsla
1 lente-ui (in ringetjes)
2 rode uien (in ringen)
2 tomaten
100 g speltmeel
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel cayennepeper
Snufje zout
Plak feta, verkruimeld
Kokosolie (om in te bakken)
BEREIDINGSWIJZE
- Spoel de kikkererwten en mais af met water en maak deze daarna goed droog.
- Was de lente-ui en paprika.
- Hak de kikkererwten en maïs grof in de keukenmachine.
- Meng het kikkererwtenmengsel met 4 eetlepels speltmeel, de lente-ui, de paprika, het kerrie- en cayennepoeder, peper en zout. Laat 10 minuten rusten.
- Was de sla en tomaat. Snij de tomaat in plakjes en de rode ui in mooie ringen. De sla hoeft niet gesneden te worden. Verkruimel de feta.
- Maak van het mengsel 4 mooie burgers.
- Laat de kokosolie smelten in de pan en bak de burgers hierin bruin. Draai ze voorzichtig om!
- Eventueel kun je in een andere pan de opengesneden broodjes aan de binnenzijde kort bakken voor een krokante bite.
- Beleg de broodjes met sla, een burger, ui en tomaat. Strooi er als laatste wat verkruimelde feta over.
Eet smakelijk!
Reactie schrijven