· 

RECEPT ZOETE KERSTSNACK - CHOCOLADENOTEN!

Ho ho ho, Santa is coming! En als Santa in het land is, krijgen we allemaal trek in lekker eten! Nu hou ik ook van heel lekker eten, en helemaal als het nog verantwoord is ook! Want van 2 á 3 dagen ongezond eten word je natuurlijk ook niet vrolijk. Vandaar dat ik hierbij mijn lekkere snackrecept deel: Homemade chocoladenoten!

 

Merry Christmas!


INGREDIËNTEN (SCHAALTJE)

75 gram ongebranden en ongezouten noten naar keuze (ik heb hier pecannoten gebruikt)

150 gram chocolade > 85% (ik heb met zeezout gebruikt)

 

Benodigdheden

IJsblokjesvorm van siliconen

1 grote pan en 1 steelpannetje

Vriezer

 


(Helaas had ik niet alle juiste attributen in huis (zoals een ijsblokjesvorm; zit in de verhuisdoos). Dus de foto's zijn ter illustratie). 

  • Breng water bijna aan de kook in een grote pan.
  • Brokkel ondertussen de chocoladereep in de steelpan.
  • Is het water goed heet? Plaats dan voorzichtig de steelpan in de grote pan met water (pas op dat het water niet overloopt).
  • Laat de chocolade langzaam smelten en roer af en toe door.
  • Zet je ijsblokjesvorm klaar.
  • Is de chocolade volledig gesmolten? Haal de pan dan uit het water en zet op een onderzetter naast de ijsblokjesvorm.
  • Schep met een klein lepeltje wat gesmolten chocolade in elk vormpje.
  • Leg hier nu per vormpje een noot in. 
  • Giet er nu wat chocolade overheen, zodat de noot goed in de chocolade zit.
  • Alle vormpjes gevuld? Zet het geheel dan voor circa 15 minuten in de vriezer.
  • Na het kwartier haal je het uit de vriezer en kun je het of direct opeten of in een bakje bewaren in de koelkast.

Fijne feestdagen en geniet!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0