· 

REVIEW - &SAMHOUD SPRICE IJS

Helaas is de zomer van 2017 weer een echte Hollandse zomer: Matige temperatuur, veel regen en af en toe een warme dag. Maar dat weerhoudt mij er natuurlijk niet van om tóch lekker van ijsjes te snoepen. Nu heb ik een nieuwe ontdekt, dus ik zeg: Testen maar!

 

 


&SAMHOUD FOOD

Een aantal weken geleden ontdekte ik een nieuwe naam in het supermarktschap '&Samhoud'. Ik zag het bij de vleesvervangers maar ook bij de ijsjes. Hun missie? Mensen inspireren om meer groente te eten. Daarom willen ze het gemakkelijker en aantrekkelijker maken om verantwoord te kiezen, met lekkere en verrassende producten van groente.

 

 

Het vrolijke design van de komkommer-limoen en wortel-sinaasappel ijsjes en claims als 'biologisch' en '100% natuurlijk' vallen mij natuurlijk direct op. Op de achterzijde van de verpakking hebben ze leuke weetjes vermeld, zoals een wist-je-datje: de komkommer familie is van de (water)meloen)?

 

Ik wist het niet... ;-)


WELKE INGREDIËNTEN BEVAT &SAMHOUD SPRICE IJS?

De uitstraling van de verpakking beloofd in ieder geval veel goeds. Vooral veel groente, fruit en weinig calorieën. Eén komkommer-limoen ijsje bevat 24 calorieën en de wortel-sinaasappel variant 28. 

 

 

Ingrediënten komkommer-limoen ijsje

Komkommersap* 45%

Witte druivensap* 40%

Honing* 7%

Water 4%

Limoensap*

Gembersap*

 

*van biologische oorsprong

 

Voedingswaarde per stuk: 24 calorieën (53 kcal per 100 gram).

 

Ingrediënten wortel-sinaasappel ijsje

Wortel* 41% (sap uit concentraat, puree)

Sinaasappelsap* 41%

Water 8%

Honing *

Limoensap*

*van biologische oorsprong

 

 

Voedingswaarde per stuk: 28 calorieën (61 kcal per 100 gram).

 


Voor een ijsje vind ik dit een prima aantal aan calorieën. Ter vergelijk: Een raket waterijsje bevat 75 calorieën per 100 gram.

 

Maar, nog veel belangrijker... Hoe smaken deze ijsjes? Want als dat tegenvalt, dan maken de calorieën natuurlijk ook niets meer uit: Dan eet je het überhaupt niet.


HOE SMAKEN DE SPRICE IJSJES VAN &SAMHOUD?

De wortel-sinaasappel variant is verrassend zoet, wetende dat er geen extra suikers aan zijn toegevoegd. Een lekker ijsje waarbij ik wel eerlijk moet zeggen dat de wortelsmaak ver te zoeken is. De sinaasappel overheerst en als het een 100% sinaasappelijsje zou zijn, had ik het ook geloofd. Dus wel lekker, maar het maakt de 'wortel'- verwachting niet helemaal waar.

 

Het komkommer-limoen ijsje is heerlijk fris en licht zurig van smaak. Ikzelf houd hier erg van, dus deze is absoluut mijn favoriet! Je proeft duidelijk zowel de komkommer als de limoen: een lekkere verfrissende combinatie.

 

&SAMHOUD SPRICE IJS: WAAR TE KOOP?

Deze ijsjes zijn momenteel te koop bij Jumbo en Coop. Je vindt ze in het ijsschap en kosten € 2,99 per 4 stuks. 

 

Ik kan ze aanraden, dus probeer ze een keer! En als je ze geprobeerd hebt, laat je mij dan weten wat je er van vindt?

Liefs, Jacomijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0