· 

RECEPT - PAPRIKAPESTO

Waarom zou je een saus of pesto uit pot kopen, als je het veel lekkerder zelf kunt maken? Tijd is geen excuus, want het is in een mum van tijd klaar. Met dit recept maak je een flinke pot pesto, hiermee kun je lekker een pasta bereiden, maar je kunt het bijvoorbeeld ook als spread gebruiken op je broodje of als smeersel op een toastje. Helemaal niet erg dus om extra te hebben!


INGREDIËNTEN

380 gram geroosterde paprika (uit pot en uitgelekt)

Handje verse koriander

50 gram walnoten

2 teentjes knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

Scheut olijfolie

Snuf peper en zout


BEREIDINGSWIJZE

  • Weeg alle ingrediënten af en leg ze klaar.
  • Was de koriander en laat het uitlekken.
  • Snij de kaas grof.
  • Rooster de walnoten in een koekenpan en hussel goed om. Als je de heerlijke geroosterde geur goed ruikt, zijn ze klaar.  
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het tot een glad geheel.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Bewaar de pesto in een afgesloten wekpot.

Enjoy!