· 

MIJN ERVARING MET NATUR. : DE KRACHT VAN GROENTE- EN FRUIT SAPPEN

REVIEW SUPERCHARGED JUICES NATUR.

Kennen jullie de sappen van Natur. al? Voorheen Naturalicious? Ik heb het geluk deze sappen te mogen testen. De box met 12 flesjes werd netjes gekoeld en op het afgesproken tijdstip thuis bezorgd.

 

Dus willen jullie graag meer weten over hoe deze juices mij bevallen? En of je het zelf misschien ook eens wilt proberen?

Lees dan snel door!


WAT IS NATUR. ?

Misschien heb je eerder wel eens gehoord van Naturalicious. Zo heette het merk eerst, maar sinds de zomer van 2017 is de naam veranderd naar Natur. Waar zij voor staan? De naam Natur. is niet zomaar gekozen; de natuur is de inspiratiebron voor alle producten. Zij geloven dat de natuur superpowers bevat die ze graag met iedereen willen delen. Dat uitgangspunt maakt mij in ieder geval al blij! 

 

Natur. biedt cold pressed sappen, supercharged sappen en snacks. Mijn review gaat over de supercharged juices. Vrolijk gekleurde flesjes, vol met alleen maar gezonde ingrediënten.

SUPERCHARGED JUICES VAN NATUR.

'Krachten uit de natuur, gebundeld in één fles'. De supercharged juices zijn nieuw toegevoegd aan het assortiment.  Het zijn krachtige sappen gemaakt van groenten en fruit en zitten boordevol vezels en vitaminen.  Het is een nutriëntrijke juice en bevat veel macro-antioxidanten; tot wel 120 keer meer dan een standaard sinaasappelsap. En, ook niet onbelangrijk, de sappen zijn laag in calorieën én laag in suikers. 

 

Om alle voedingswaarden te behouden, zijn ook de schil, pitten en vruchtvlees meegenomen. Misschien wist je het niet, maar de schil van een granaatappel zit vol antioxidanten!

Antioxidanten vangen vrije radicalen weg; dit zijn vervelende stoffen die in sommige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. 

 

Klinkt nu al goed toch? Tijd om eens naar de smaken te kijken! Er zijn 3 supercharged varianten: Body Guard (oranje), Rocket Fuel (paars) en Power Plant (groen).


GROENTE-EN FRUITSAP 'ROCKET FUEL' - BIET, APPEL, FRAMBOOS

De flesjes zijn transparant, waardoor je goed ziet wat de inhoud is. Deze 'Rocket Fuel' (ik vind de namen al te gek) is paars van kleur en knalt van de powers je koelkast uit.

De ingrediënten?:

 

Appel (63,4%), cocoswater, biet (10%), framboos (7%), groentevezels, kaki, fruitvezels, vitaminen A, C, E, B1, B6 en B12, seleen.

 

Deze variant bevat 42 kcal per 100ml. Aangezien één flesje bestaat uit 250ml, komt dit neer op 105kcal totaal. 

 

Een hele gezonde mix dus, vol vitaminen. Eén klein puntje: ik vind de verhouding appel versus biet en framboos misschien wat uit balans.


GROENTE- EN FRUITSAP 'BODY GUARD' - PERZIK, SINAASAPPEL, WORTEL

Deze oranje Body Guard beschermt je tegen verkoudheid en dankt zijn oranje kleur aan de perzik, wortel en sinaasappel. Wat zit er nou in dit flesje?

 

Appel, wortel (23,3%), sinaasappel (20%), cocoswater, perzik (10%), passievrucht groentevezels, kaki, fruit extracten (granaatappel, sinaasappel) fruitvezels, vitaminen A, C, E, B1, B6 en B12, seleen.

 

Het bevat 33 kcal per 100ml. Eén flesje bevat 250ml. Zo bevat dit totale flesje dus 82,5 kcal: het minste van alle drie de varianten. Ik zeg: prima! 

 


GROENTE- EN FRUITSAP 'POWER PLANT' - PEER, SPINAZIE, KOMKOMMER

Dit groene monstertje is de 'Power Plant' in jouw koelkast. Met de groene combinatie van peer, spinazie en komkommer is dit een echt groentefeestje. Wat zit er in?

 

Appel, cocoswater, peer (10%), spinazie (7%), komkommer (5%), groentevezels, kaki, fruit, extracten (granaatappel, sinaasappel) fruitvezels, gember, vitaminen A, C, E, B1, B6 & B12, seleen, chlorophyl.

 

De laatste 2 ingrediënten klinken enger dan ze zijn: Seleen is een mineraal en heeft eenzelfde werking als een antioxidant. Chlorophyl of 'bladgroen' is de groene bladkleurstof van planten die zich in chloroplasten bevindt.

 

 

Het bevat 41 kcal per 100ml, wat neerkomt op 102,5kcal per flesje van 250ml. 


DE SMAAK VAN NATUR. - SUPERCHARGED GROENTE- EN FRUITSAP

Maar hoe smaken deze groente- en fruitsappen nou eigenlijk? Want dat ze gezond zijn, is wel duidelijk, maar als de smaak niet goed is, ben je nog niet bereid om het te gaan drinken. Ik kan je vertellen: De smaak is goed. Aangezien er meer fruit dan groente in zit, is het een lekkere zoete smaak. Maar je proeft de groente zoals spinazie, komkommer, biet of wortel zeker wel. Een gezond vitaminebommetje die nog lekker is ook.

WANNEER DRINK JE NATUR. - GROENTE- EN FRUITSAP?

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wanneer je dit zou moeten drinken. Als maaltijdvervanger? Als tussendoortje? Ik zie het vooral als een gezonde aanvulling op een reeds gezonde en gebalanceerde leefstijl. Iedereen weet dat de gemiddelde Nederlander te weinig groente en fruit eet. Want ja, 250 gram groente en 200 gram fruit per dag lukt je nou eenmaal niet altijd. Veel mensen komen hier dagelijks niet aan vermoed ik. Dus dan bieden deze supercharged juices van Natur. zeker een uitkomst. 

 

Ik start er lekker mijn dag mee, naast de havermout met nootjes. En door het nemen van deze vitamineshot, start jij je dag extra goed!


VERKOOPPUNTEN NATUR.

En waar koop je de producten van Natur. dan? Bij AH, Jumbo, Deen, Marqt, BP, Spar en Texaco. Het kan zijn dat niet alle vestigingen het product hebben. Dan kun je natuurlijk ook altijd naar de site van Natur. gaan.

 

Mocht je het gaan proberen, ben ik uiteraard erg benieuwd wat je er van vindt!

 

Liefs, Jacomijn