Als je wel eens in Griekenland bent geweest, heb je vast halloumi gegeten. Lekker hè!
Gelukkig is halloumi tegenwoordig vaak in de supermarkt te koop, dus reden te meer om vaker van dit heerlijke kaasje te genieten!
Even gebakken is tie het lekkerst: een beetje bruin en lekker knapperig. Krijg je al trek?
INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)
Voor de salade
2 handen veldsla
2 handen rucola
1 rijpe peer
1 avocado
150 gram halloumi
Pluk sterrenkers of kiemgroenten
Handje pijnboompitten
1 kleine of 1/2 grote volkoren wrap
Voor de mosterdvinnaigrette
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel mosterd grof
1/2 teen knoflook
1 eetlepel honing
BEREIDINGSWIJZE
- Was de veldsla en de rucola en sla het water eruit (ik gebruik een slacentrifuge).
- Snij de avocado in de lengte door en trek de helften van elkaar. Verwijder de pit. Leg de helft in je handpalm en snij (voorzichtig!) in plakjes. Doe dit ook met de andere helft. Lepel de schijfjes er nu uit.
- Was en schil de peer. Snijd in plakjes.
- Rooster de pijnboompitjes tot deze een beetje bruin zijn.
- Begin ondertussen aan de mosterdvinnaigrette: doe alle ingrediënten in een kommetje en mix goed door met een vork.
- Snij de halloumi in plakjes en de wrap in reepjes.
- Zet een grillpan en een koekenpan op het vuur.
- Bak de halloumi in de grillpan en de reepjes wrap in de koekenpan.
- Bak beiden tot ze lekker bruin zijn.
- Pak ondertussen en grote slakom en doe de veldsla, rucola en peer erin.
- Giet de vinnaigrette eroverheen en hussel alles goed door elkaar.
- Pak 2 diepe borden en schep de sla erop. Leg de halloumi en avocado erbij.
- Garneer met pijnboompitjes en wrapreepjes.
- Als laatste een pluk sterrenkers of kiemgroenten on top.
En klaar ben je. Eet smakelijk!