· 

MIJN ERVARING MET HET AFWASMIDDEL VAN SEEPJE: 'ZO WORDT DE AFWAS DOEN WEER LEUK!'

Wat is Seepje?

Seepje; een naam waarvan je eigenlijk al weet wat voor producten ze verkopen: zeep! In dit geval in de vorm van  wasmiddel, allesreiniger en sinds kort ook afwasmiddel.

En met de slogan 'Laat de natuur je afwas doen' belooft het iets speciaals!


Het ontstaan van Seepje

Seepje is opgericht door Melvin en Jasper. Twee Hollandse jongens die in 2013 op tv zagen dat mensen in Nepal natuurlijk zeep maakten van vruchtenschillen. Bijzonder toch? Zij vonden dat ook en gingen verder op onderzoek uit. De schillen bleken afkomstig te zijn van de Sapindus Mukorossi vrucht. De wát? Ja, vergeet dat en hou vooral in gedachten dat in deze schillen een stofje zit die een natuurlijke vorm van zeep geven zodra ze in contact komen met water. Oke, als je het echt wilt weten; het stofje heet saponine. ;-)

 

Na contact gezocht te hebben met een Nepalese schillenboer is de eerste vracht richting Nederland verscheept. Hun doel? Mensen blij maken met een natuurlijk en fris product en zeker niet onbelangrijk: een beter werk- en leefklimaat voor de Nepalezen!

 

Tegenwoordig verkopen ze hun producten in Nederland én België, maar streven ze naar nog veel meer gebruikers van Seepje. Hoe meer mensen Seepje gebruiken, hoe meer we gezamenlijk iets kunnen betekenen voor mens en milieu. Bij mij is Seepje al een tijdje verkrijgbaar in de plaatselijke supermarkt. Makkelijk toch?

Mijn ervaring met Seepje afwasmiddel

Onlangs werd ik benaderd door Seepje, of ik hun nieuwe afwasmiddel zou willen proberen. Ik dacht meteen: ja, dat vind ik leuk! Ik vind Seepje namelijk een heel goed voorbeeld van een merk die ontstaan is vanuit een drang naar een betere wereld. Beter voor mens, dier en milieu. 

 

Maar hoe goed dat voornemen ook is; een product moet je uiteindelijk wel prettig vinden. In het geval van wasmiddel, allesreiniger en afwasmiddel wil je wél dat het lekker ruikt én goed schoonmaakt. Zo niet? Dan haak je af en schiet je als merk je doel voorbij.

 

Dusssss, tijd voor de Seepjes-afwasmiddel test!


Seepje afwasmiddel: de fles

Persoonlijk vind ik de fles qua uitstraling helemaal top. Mooie pastelkleur, een simplistisch design en in de trend van nu.  Ieder z'n smaak, maar ik hou er van!

 

Nog belangrijker is het materiaal van de fles. Ook dat is in dit geval prima in orde: de fles bestaat voor 97% uit Nederlands gerecycled plastic.

 

Grappig detail: om de fles zit een kartonnen wikkel die aan de voorzijde bedrukt is met informatie over de ingrediënten en duurzaamheid. Maar aan de achterzijde is een certificaat ontwikkeld voor de 'te gekke Seepje afwaskampioen', waar je alleen nog maar je naam op hoeft te schrijven. Een grappige knipoog naar het afwassen!

 

Verder wordt je geattendeerd op de recycling: de kartonnen wikkel vindt het heerlijk bij 't oud papier en de fles bij het plastic afval. Een goede zaak!

 


Seepje afwasmiddel: de geur en werking

Uiteraard is de geur van een afwasmiddel heel belangrijk. Je staat er immers met je neus boven en naderhand ruiken je handen er ook nog naar (nee, ik gebruik geen onflateuse gele handschoenen). 

 

Seepje afwasmiddel is verkrijgbaar in 2 geuren: 'Tintelfrisse limoen geur' en 'Swingende citrus geur'. Aangezien ik vaak met eten bezig ben, heb ik altijd wel wat afwas staan. Nadat ik een aantal pannen en schalen heb afgewassen, is de test geslaagd! Wat betreft geur gaat mijn voorkeur uit naar citrus: een fris zoete geur waar citrus goed herkenbaar is. De limoen ruikt ook lekker, maar is iets zuurder (logisch ook).

 

Het sopt wat minder dan andere afwasmiddelen, maar het maakt absoluut goed en vetvrij schoon. Grappig dat dit komt door een schil!


Waar koop ik Seepje?

De producten van Seepje zijn verkrijgbaar bij ongeveer 1.100 winkels in Nederland en België. Via de website van Seepje kun je door het invoeren van je plaatsnaam, eenvoudig zien waar Seepje bij jou in de buurt te koop is. Ook kun je Seepje online kopen, via de website van Seepje.

 

Een fles afwasmiddel van Seepje bevat 500ml en kost € 2,79 per fles (ter vergelijk: een fles  Dreft van 480ml kost € 2,39).  Iets duurder, maar je doet direct iets goed voor mens, dier en milieu.


Seepje afwasmiddel: hot or not?

Het zal je wellicht na het lezen van deze blog niet verbazen, maar ik ben fan van Seepje. Het is een goed product, het ziet er goed uit en het is een win-win situatie voor zowel mens, dier als milieu.

Melvin, Jasper en team: ga vooral zo door  en verover de wereld met deze mooie producten!

 

En natuurlijk zet ik ook regelmatig de vaatwasser aan. Misschien zijn vaatwastabletten gemaakt van schillen nog een idee? 

 

Liefs, Jacomijn