KICKBIKEN; FIT OP EEN LEUKE MANIER

 

Naast gezond eten, is voldoende beweging ook belangrijk, dat weet natuurlijk iedereen. Dan is het wel fijn als je lol hebt in het bewegen. Deze zomer liep ikzelf tegen dit dilemma aan. Ik ging regelmatig een rondje hardlopen, maar kon toch niet zeggen dat ik dat nou zo ontzettend leuk vond. En als ik een sport niet met plezier doe, kost het erg veel moeite om te gaan. Vandaar dat ik op zoek ging naar een leuk alternatief, en dat is de kickbike geworden!

Wat is kickbiken?

Iedereen heeft vroeger wel eens op een step gestaan. Zo'n stepje met kleine wieltjes voor- en achter. Leuk voor een klein stukje, maar niet voor de langere afstanden. Mijn Kickbike G4 Sport is juist wel uitermate geschikt voor de langere afstanden. Dus van de zomer ben ik de doordeweekse avonden en weekenden heerlijk stukjes gaan touren. En vergis je niet, wanneer je een beetje vaart wilt maken, is het best pittig! Je verbrandt er dan ook behoorlijk wat calorieën mee.

 

Calorieverbranding 

De calorieverbranding op de kickbike ligt tussen het fietsen en hardlopen in. Afhankelijk van je gewicht, verbrand je al gauw zo'n 700 calorieën per uur. Een mooi overzichtje van de calorieverbranding vind je op deze site: stepjerot.nl

 

Voordelen van kickbiken

  1. Door regelmatig te steppen, ontwikkel je sterke been, bil, rug- en buikspieren. 
  2. Steppen is geschikt voor jong en oud.
  3. Bij steppen komen blessures nauwelijks voor.
  4. Je kunt het hele jaar door steppen (natte ondergrond is geen enkel probleem).
  5. De kickbike is goed te gebruiken als vervoersmiddel (ik haal tegenwoordig de kleine boodschappen op de step)!

Sinds ik met mijn step de straten onveilig maak,  heb ik veel bekijks. Mensen vinden het allemaal leuk en vragen hoe ik er aan kom. Er zijn ook veel kickbikers die al steppend hun hond uitlaten. Hier heb je namelijk een speciale tool voor. Nu heb ikzelf 4 katten, maar om die er nou voor te zetten... Nee, toch maar niet. Ik ga er wel in mijn eentje op uit. Wanneer je het leuker vindt met anderen, vind je op internet zo een aantal stepclubs. Ik had werkelijk geen idee dat er een heuze stepwereld bestaat met clubjes en wedstrijden en al! Dus als je het kickbike-virus echt goed te pakken hebt, kun je met meerdere liefhebbers zo de hort op!

  

Reactie schrijven

Commentaren: 0