SMAKELIJKE INSPIRATIE BIJ VEGGIEWORLD!

Dit weekend, 5 en 6 maart, vond VeggieWorld plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Een inspirerende beurs voor vega's, vegans, flexitariërs en iedereen die graag meer wilt weten over plantaardige voeding. 

 

Vandaag ben ik met mijn moeder naar de beurs gegaan en het was ontzettend leuk, en LEKKER! Benieuwd naar mijn bevindingen? Je leest het hier!

Toen we binnen kwamen zijn we gewoon begonnen bij het 'begin'. Overal stonden kramen met voeding, foodprocessors, kleding & cosmetica. Bij het eerste standje Powerpeul hebben we onze laten informeren over lupine bonen. Deze zeer eiwit- en vezelrijke bonen zijn een goede vleesvervanger. Zij maakte er de heerlijkste broodjes en burgers van. Dus natuurlijk heb ik een zakje bonen meegenomen om zelf lekkere burgers van te maken! 

 

Ook stonden er vele standjes met cosmetica, waaronder Skinfoods. Vanuit de gedachte dat alles wat je op je huid smeert er ook daadwerkelijk intrekt, maken zij graag cosmetica van pure en natuurlijk ingrediënten. Sterker nog, alles wat zij maken kun je eten! Vandaar dat ik hier een detox gezichtsmasker heb gekocht. Op korte termijn ga ik dus een heerlijke avond badderen met dit masker op mijn gezicht!

 

Om 11:00 uur bezochten we een lezing over rauwe chocolade die gegeven werd door Dhana Chocolade. Heel leuk om meer te weten over de geschiedenis en achtergrond van cacao! Rauwe chocolade is gezonder dan normale chocolade, omdat het niet verhit is (dus de gezonde voedingsstoffen behouden blijven) en er geen geraffineerde suikers en/of melk aan zijn toegevoegd.

Zij zelf maakt de heerlijkste snacks van rauwe chocolade, gemixt met cayenne, kaneel en kokos. We hebben het één en ander mogen proeven en het is inderdaad erg lekker én ook nog eens gezond! 

 

Na deze lezing werden we weer hongerig en zijn we naar Vegafit gegaan. Daar hebben ze fijne vleesvervangers die niet van echt te onderscheiden zijn. Vanwege een zeer aantrekkelijke beursaanbieding heb ik balletjes en nuggets meegenomen. Die gaan we mooi vanavond eten!

 

 

Om de uiterlijke mens ook niet te vergeten, heb ik vervolgens bij Lekker in een Potje een gezichtsscrub gekocht, op basis van koffie. Het ruikt ook echt sterk naar koffie! Beetje apart, maar wel erg puur en natuurlijk!

 

Van het merk Biobite heb ik eerder een heerlijke ontbijtreep mogen proeven. Zij waren ook aanwezig op deze beurs en hadden lekkere biologische crackers en koekjes staan. Met natuurlijk ook weer een mooie beursaanbieding. Een lekkere snack voor tussendoor op werk!

 

Provamel heeft ons een heerlijk alternatief voor kwark laten proeven. Je kunt dit zo naturel eten, maar je kunt er ook erg lekkere dippers van maken. Mix het bijvoorbeeld met verse bieslook en een beetje peper en zout en je hebt een heerlijke dip voor bij je biologische crackertjes. 

 

Maar mix je dit met wat kokos, dadels en kaneel? Dan heb je een heerlijk ontbijt! Helaas is dit product nog niet verkrijgbaar bij de traditionele supermarkt, maar voorlopig alleen bij Eko Plaza. Als je daar dus een keer bent? Neem het mee! Je zult er geen spijt van krijgen. 

Om de dorst te lessen hebben we als laatste nog een verfrissende limonade op. Dit werd vanuit wekpotten geserveerd. Wij kozen voor de verse limonade op basis van vlierbes, en getrokken van aardbeien, stengels citroengras en bladeren citroenmelisse. Heerlijk fris en ontzettend leuk om zelf te maken op een warme zomerdag! Houd er wel rekening mee dat dit lang moet trekken, dus maak het de dag vóórdat je er van wilt genieten!

 

Ik vond het absoluut een leuke beurs!

  1. Ik heb veel geproefd,
  2. Gesproken met diverse enthousiaste ondernemers,
  3. En een berg aan inspiratie op gedaan! 

Nu ga ik lekker relaxen vanuit mijn luie stoel. :) Tot snel weer!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0