REVIEW - 'BASIS VOOR SMOOTHIE' VAN ALBERT HEIJN

Toen ik laatst bij de Albert Heijn voor het diepvriesschap stond, op zoek naar de frambozen, trok dit doosje mijn aandacht: Basis voor Smoothie. Een kant-en-klare mix van groente en fruit, zodat je smoothie in een handomdraai klaar is. 

Dat wilde ik wel eens proberen! Mijn keuze viel op de combinatie banaan, boerenkool, mango en citroengras. Er zitten 4 verschillende varianten in het assortiment en per doosje zou je 3 smoothies kunnen maken:

 

 • Banaan, boerenkool, mango en citroengras - € 1,99 per doosje van 250 gram
 • Pompoen, mango, banaan, pastinaak - € 1,99 per doosje van 250 gram
 • Ananas, mango, banaan, avocado, basilicum - € 1,99 per doosje van 250 gram
 • Ananas, rode biet, bramen, gember - € 2,15 per doosje van 250 gram

 

Wanneer je het doosje open maakt, zie je dat de ingrediënten reeds door elkaar zijn gemixt. Wanneer je het in de blender gooit, moet je dus even goed opletten dat je bijvoorbeeld niet alle boerenkool in één smoothie gooit. 

 

In eerste instantie lijkt 250 gram voor 3 smoothies niet zo veel, maar als je eenmaal aan het blenderen geslagen bent, zul je zien dat het prima te doen is. 

De gebruiksaanwijzing geeft aan dat je de mix eerst 20 tot 30 minuten moet laten ontdooien. Daar heb ik geen tijd voor (dat zou ik in de ochtend ook niet hebben), dus hoppa, ik ga gewoon direct aan de slag. 

 

Volgens de verpakking dien je de ingrediënten te mixen met sinaasappelsap. Ik mix mijn smoothies altijd met amandelmelk of havermelk dus zo eigenwijs als ik ben, doe ik dat nu weer. 

 

Je merkt inderdaad dat de blender ietwat moeite heeft om alles goed te mixen, omdat het natuurlijk nog keihard is. Maar de aanhouder wint en na een tijdje blenderen is mijn smoothie klaar.

Even proeven..... En ja, heel lekker! Doordat het nog zo koud is, moet ik even oppassen voor een brain freeze, maar ik moet zeggen dat dit een geslaagd product is!

 

Natuurlijk gaat mijn voorkeur altijd uit naar verse producten, maar je hebt nou eenmaal niet altijd alle verse ingrediënten in huis. Dus dan kan het zomaar handig zijn om zo'n doosje in de vriezer te hebben.

 

Zo kun je de dag alsnog beginnen met een lading vitamines! 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Eugenie (zondag, 14 oktober 2018 09:32)

  Lekker!!!
  Bevroren groente/ fruit bevatten meer vitaminen dan vers!

 • #2

  Desiree Huisman (maandag, 28 december 2020 12:22)

  interessant, zijn de pakjes nog steeds in de winkel? ik ga ff kijken deze week.

 • #3

  Jacomijn (maandag, 04 januari 2021 09:00)

  Hi Desiree,

  Bedankt voor je bericht! Online is het product nog te vinden, in de winkel zal per winkel verschillen denk ik. Een handig product is het zeker inderdaad!

  Een gezond 2021 toegewenst! :)

  Liefs, Jacomijn

 • #4

  CINDY (vrijdag, 12 februari 2021 09:04)

  Gisteren ook meegebracht voor dochterlief en hier ook met OATLY havermelk erbij (van AH :))