HUMMUS IS HOT!

De één zeg huu-muus, de ander hoe-moes en ik zeg hummus. Gewoon, op z'n Hollands. Feit is dat hummus mijn nieuwe verslaving is! Alles smeer ik er mee onder: brood, rauwe groente, wraps. Het maakt namelijk alles lekker! 

 


WAT ZIT ERIN?

De ingrediënten van hummus zijn niet moeilijk. De basis bestaat uit kikkererwten. Kikkererwten zijn peulvruchten, en peulvruchten zijn opgenomen in de Schijf van vijf. Peulvruchten verlagen namelijk je LDL-cholesterol wat weer helpt om je bloedvaten gezond te houden. 

 

Daarnaast bevatten ze veel koolhydraten, eiwitten, vitamines B en mineralen zoals ijzer en calcium (bron: Voedingscentrum).

 

Een goede basis dus! Daarnaast gebruik je tahin (sesampasta), citroensap, olie, diverse kruiden en natuurlijk knoflook. 

COMBINEER!

Omdat ik hummus echt heerlijk vind, eet ik het regelmatig. De ene keer tijdens lunch op een broodje, als snack met rauwe groenten of in de avond op een wrap

 

Het leuke is dat je met de kruiden iedere keer een andere smaak kan geven aan de hummus. 

DIY

Natuurlijk ben ik de keuken ingedoken en maakte ik zelf de lekkerste hummus met zongedroogde tomaat.

 

Je kunt het kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! En jullie hebben mazzel, want ook dit recept is weer easy peasy.

 

Weten hoe je deze hummus maakt? Kijk dan snel naar dit recept!


Reactie schrijven

Commentaren: 0