MIJN ERVARING MET EMS TRAINING!

WAT IS EMS TRAINING?

EMS staat voor Electric Muscle Stimulation. Je krijgt een speciaal pak met electroden aan (kom ik zo op terug) en gaat vervolgens aan de slag met fitness oefeningen. 

 

Tijdens deze oefeningen stroomt door de electroden een bio elektronische impuls, die alle spiergroepen gelijktijdig trainen. Eigenlijk is het dus een fitness workout, met behulp van stroom.

 

 


Deze impulsen bereiken, in tegenstelling tot de traditionele krachttraining, de dieper gelegen spierlagen. Het is dus veel effectiever. Tijdens de training wordt, als het pak 'aan' gaat, een contractie van 90% van de spiervezels geactiveerd. Bij traditionele krachttraining is dit maximaal 40%.  

 

 

Ondanks dat je misschien nog nooit van deze training hebt gehoord, bestaat het toch al heel lang in de medische en wetenschappelijke wereld. Mede daardoor zijn er vele studies die de werking van deze training aantonen.

EMS TRAINING - DE SPORTKLEDING

Zorg dat je er op tijd bent, want je moet je eerst omkleden! Eerst trek je je onderpak aan. Dit is een elastisch, dun pakje bestaande uit een broek en een shirt met lange mouwen. Het onderpak draag je volledig op je blote huid. Voor een goede geleiding van de electroden, moet je je onderpak nat maken. Doe dit met warm water, want het aantrekken is helaas niet zo lekker (alsof je een nat badpak aan moet doen)...

 

Over het onderpak trek je het pak met electroden aan. Dit pak lijkt een beetje op een wetsuit (voor snorkelen / duiken), maar dan dunner. En deze moet best strak zitten, zodat het goed aansluit op het onderpak.

 

En dan ben je klaar om te beginnen!

 

HOE WERKT EMS TRAINING?

De training duurt 15 minuten. Dit is uiteraard kort, maar omdat het echt intensief is, zou je dit ook niet veel langer willen doen. En daarbij is dit natuurlijk ideaal als je niet zo veel tijd hebt.

 

Het mooie is: 15 minuten EMS training staat gelijk aan 3x per week traditionele krachttraining!

 

Het fijne van de studio waar ik train, is dat je niet met een kabel vast zit aan het consol. Het kastje om mijn middel (zie foto rechts) maakt contact met het consol, zodat je je vrij en gemakkelijk kunt bewegen.  

 


Je kunt verschillende trainingen kiezen. Van spieropbouw tot afslanken. Ik doe meestal de training voor spieropbouw (het was nodig, echt waar). Zodra de training start, zie je op het consol een balkje lopen. Op het moment dat het balkje groen is, gaat 'het pak aan'. Gedurende 4 seconden worden de impulsen via de electroden naar je lichaam gestuurd. En dit voelt.... vreemd. Heel vreemd aan het begin. Het is ook lastig uit te leggen. Je spieren staan ineens vol onder spanning, maar pijn doet het niet. Het werkt ook enorm op je lachspieren, waardoor het sowieso altijd gezellig is.

Na 4 seconden spanning, heb je 4 seconden rust.

 

Gedurende 15 minuten doe je squads, lunges, verschillende buik- en armspieroefeningen. Je personal coach helpt je bij deze oefeningen en kan de intensiteit per spiergroep regelen bij het consol. Na 15 minuten staat het zweet op je voorhoofd en ben je blij dat het klaar is. ;)

RESULTATEN EMS TRAINING

De voordelen zijn groot. Dit is wat EMS training belooft:

 

 • Sterkere spieren;
 • Mooie spiertoning;
 • Stimulatie van de doorbloeding en de stofwisseling;
 • Hogere stofwisseling waardoor er meer  verbranding plaats vindt;
 • Verbetering van de huid en lichaamscontouren;
 • Effectief tegen rugpijn,

MIJN ERVARING MET EMS TRAINING

Sinds 5 augustus train ik bij Wav-e studios in Krimpen aan den IJssel. Ik heb het hier erg naar mijn zin. De studio is helemaal nieuw en prachtig ingericht.

 

Tot nu toe heb ik 12 trainingen gevolgd (wekelijks 1) en merk wel degelijk verschil: mijn spierkracht is toegenomen en mijn huid lijkt zachter. Wanneer je net een training hebt gevolgd, voel je echt dat je spieren hard gewerkt hebben en volgt er dus ook regelmatig spierpijn! 


INTERESSE IN EMS TRAINING?

Ik ben dus een erg tevreden klant bij Wav-e studios in Krimpen aan den IJssel waar Astridt de Reuver haar mooie studio heeft gerealiseerd. Wav-e studios heeft verschillende vestigingen in Nederland, sommige enkel 'for ladies', zoals de studio in Krimpen aan den IJssel, en bij sommige studio's trainen zowel mannen als vrouwen. 

 

Neem gerust een kijkje op hun website.

D.d. 14 april 2017: Wav-e studios in Krimpen aan den IJssel is met nieuwe, sterke pakken verder gegaan onder de naam Happy Healthy Women op hetzelfde adres. Nog steeds met dezelfde voordelen en goede resultaten!

GEÏNSPIREERD?

Ik hoop dat ik jullie zo meer informatie heb kunnen geven over EMS training en wellicht ben je wel geïnspireerd geraakt om zelf eens een kennismakingstraining te doen?

 

Liefs, Jacomijn

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Nil (donderdag, 28 maart 2019 08:16)

  Wat betaal je voor een training of pakket?

 • #2

  Jacomijn, Happy Food Happy Nature (maandag, 08 april 2019 16:54)

  Hoi Nil,

  Ik trainde bij Happy Healthy Women, een hele leuke studio in Krimpen aan den IJssel. Voor de tarieven kun je een kijkje nemen op de site: https://www.happyhealthywomen.nl/tarievenems/

  Groetjes!
  Jacomijn


 • #3

  Monique lenaerts (maandag, 18 mei 2020 10:00)

  Ik wiel dat heel graag doen maar ik woon in Hasselt voor mij is het een beetje ver kan ik dat hier ook ergens doen

 • #4

  Jacomijn (maandag, 18 mei 2020 10:52)

  Hoi Monique,

  Wat leuk dat je het artikel gelezen hebt! Ik ben zelf niet bekend met EMS studio's in België. Als ik google kom ik bijvoorbeeld uit bij Quickfit. Zij bieden het aan, maar ik ken ze verder niet. Dus wellicht loont het om daar eens een kijkje te nemen!

  Groetjes, Jacomijn