· 

DE 5 LEUKSTE HOTSPOTS OP NUSA LEMBONGAN, BALI

DE BOOT NAAR NUSA LEMBONGAN

Ga je op vakantie naar Bali? Overweeg dan ook een paar dagen op het kleine eilandje Nusa Lembongan! Vanaf Sanur, in het zuid-oosten van Bali, pak je de boot naar het eiland Nusa Lembongan. Dit is een tocht van slechts 25 minuutjes en is af en toe best een bumpy ride! Maar goed, wie wat moois wilt zien, moet er wat voor over hebben natuurlijk. ;)


HUUR EEN SCOOTER!

Tijdens je verblijf op Nusa Lembongan moet je gewoon een scooter huren. Op die manier ontdek je heel eenvoudig alle leuke hotspots van het eiland! En net zoals veel andere dingen op Bali, is ook dit heel goedkoop: wij huurden voor € 3,50 per dag een scooter. Welliswaar een gaar ding (geen spiegels, geen licht), maar het reed prima!

 

Aangezien er niet veel wegen zijn, vind je gemakkelijk de weg terug. De 'grotere' wegen zijn goed aangelegd, de kleinere paadjes kunnen heel slecht zijn, maar dat heeft juist zo z'n charme! 


1. MIJN FAVO hotSPOT OP NUSA LEMBONGAN...

De ontdekkingstocht naar leuke plekjes begint bij Tigerlillys en dat is dan ook direct mijn favoriete spot! Tigerlillys ligt in het noordwesten en is een kleinschalige locatie voor eten, drinken en overnachten wat gerund wordt door twee enthousiaste Australische dames. Vanaf de straat herken je het aan de groene muur en het roze bord. Niet te missen dus! 

 

Vanaf de drukke straat loop je door het poortje naar binnen. Na wat bananenbladeren opzij geduwd te hebben, kom je in een oase van rust waar je kunt zwemmen, eten en chillen. 


Wil je alleen een drankje doen? Ga dan lekker zitten in één van de hangstoelen. Liever een hapje eten (en dat is zeker een aanrader), neem dan plaats aan één van de gezellige tafeltjes.

 

De reden waarom Tigerlillys mijn favoriet is, komt met name door de menukaart. De ene heerlijke healthy keuze na de andere is te vinden. Ben je een vroege vogel en op zoek naar ontbijt? Dan heb je een moeilijke keuze te maken, want alles is lekker! Denk bijvoorbeeld aan een fleurige açai bowl, een healthy start, een voedende chia seed pudding of een frisse fruitsalade. Alles is lekker!

 

Maar ook voor lunch, diner of een heerlijk drankje kun hier je lol op. Ik kan uit ervaring vertellen dat de asian green salad met tempe een echte aanrader is! Kom je nog wat groenten of fruit tekort? Probeer dan eens de Green Machine, Coco Loco of Fiber Fix. Yummie!
2. MAHAGIRI BEACH CLUB, LEKKER CHILLEN!

Vanaf Tigerlillys rijd je binnen 5 minuten naar Mahagiri Beach Club. Deze relaxe club ligt in het noordelijkste puntje van Nusa Lembongan en kenmerkt zich door de wuivende palmbomen, een schoon wit strand en een heerlijk zwembad. De inrichting is helemaal beachy en er is goed gelet op de details (zelfs op het toilet)! 

 

Of je hier lekker kunt eten kan ik je helaas niet vertellen, maar de koffie is in ieder geval heerlijk! Omdat dit wel echt een mooie locatie is, wilde ik deze graag met jullie delen.
3. ZONSONDERGANG bij SANDY BAY BEACH CLUB...

Helemaal in het zuidwesten vind je Sandy Bay Beach Club. Een rustgevende plek waar je kunt genieten van de mooiste zonsondergangen. En dat onder het genot van een heerlijke gezonde maaltijd. Ik heb hier bijvoorbeeld veggie fajitas op. Lekker joh! 


Maar stap ook eens uit je comfort zone en probeer een healthy shot wheatgrass. Best heftig, want deze shot staat gelijk aan een kilo groente en fruit. Het is dus erg geconcentreerd en pittig van smaak! Maar hé, je kunt er wel meteen weer tegenaan! 4. SURFERS GLUREN OP DREAM BEACH

Iets zuidelijker van Sandy Bay Beach Club, ligt Dream Beach. Ben je toe aan een avontuurlijke duik of vind je het leuk om surfers te spotten? Neem dan een kijkje op dit mooie strand. Hier komen de hoogste golven aan. Mooi om te zien én ideaal om te surfen. Kun je zelf niet surfen, dan kun je hier wel prima surfers spotten...  Ook kun je zelf met de golven spelen, maar let dan wel op: de golven kunnen echt hoog zijn!

 

Uitgekeken en toe aan een drankje? Dat kan bij het gelijknamige restaurant waarvandaan je prachtig uitzicht hebt over de golven.


Tijd om weer verder te gaan! Neem nog even afscheid van de golven door er boven te schommelen. Natuurlijk ook leuk voor de foto... ;)  

 

Een klein stukje verderop vind je een prachtig natuurverschijnsel: Devil's Tears. Ben je op Nusa Lembongan, dan móet je dit echt gezien hebben. Devil's Tears bestaat uit een soort U-vormige klif waar, als de golven hoog zijn, je de kracht van de natuur zult ervaren! De golven klappen namelijk op de klif en in de door de jaren gevormde grotten. Deze grotten spuwen de golven ook keihard weer uit, wat een geweldig gezicht én geluid is! Echt fascinerend om te zien... Ik ben iedere dag weer wezen kijken!5. PRACHTIG UITZICHT OP NUSA PENIDA

Vlak naast Nusa Lembongan ligt het kleine eiland Nusa Ceningan. Je komt hier middels een gele brug die deze eilanden met elkaar verbindt. Deze brug is alleen geschikt voor voetgangers en brommers. Tragisch nieuws: In oktober 2016 is deze brug tijdens een religieuze ceremonie ingestort waarbij 9 mensen zijn overleden. Recentelijk is de brug opnieuw gebouwd en weer open voor voetgangers en brommers.


Helemaal bovenop de berg van Nusa Ceningan kom je aan bij het Ceningan Cliff Restaurant. Deze mooie rustige locatie biedt een prachtig uitzicht op Nusa Penida, het grote eiland dat hier vlak naast ligt. Ondanks de eenvoudige inrichting, kun je hier echt even genieten.


Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om je vakantie richting Bali te overwegen! En als je nou gaat, plan dan absoluut een paar dagen naar Nusa Lembongan. Je zult er geen spijt van krijgen! 

 

Bali, you're the best. 

Liefs, Jacomijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0