10 TIPS VOOR EEN GOED GEVOEL! (2/2)

En? Hebben jullie al geprobeerd de eerste 5 tips toe te passen in de praktijk? Misschien (nog) niet en dat geeft niet. Iedere dag is weer een kans om nieuwe dingen te proberen!

 

Om het rijtje van 10 af te maken, volgen hier de volgende 5 tips. En onthoud: bekijk het van de zonnige kant!

 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Graag eerst tip 1 tot en met 5 lezen? Klik dan hier!

6. HAAL GOED ADEM

 

Ademhalen  lijkt niet moeilijk, maar echt goed ademhalen is toch nog een kunst. Goed ademhalen kan een middel zijn tegen stress.

 

Maar hoe haal je dan goed adem? In basis komt het er op neer dat je door je buik moet ademen. Bij buikademing gaat je middenrif naar beneden en zet je buik iets uit. Dit kost minder inspanning dan borstademing, omdat je enkel de spieren aanspant bij het uitademen. Bij gespannen ademen, adem je vanzelf korter en minder diep, waardoor je je onrustig en gehaast kunt voelen. Het ritme van je ademhaling geeft dus aan of je gespannen of ontspannen bent. 

 

Bij mij helpt het ook tegen zenuwen of een onrustig gevoel. Ben je zenuwachtig of onrustig? Adem dan eens bewust een aantel keren diep in door je buik. Je zult je direct prettiger voelen. 

7. DRINK WATER

Het is alom bekend dat je voldoende water moet drinken. Drink je te weinig, dan kunnen er klachten ontstaan als vermoeidheid, slechte weerstand en hoofdpijn. Het advies luidt gemiddeld 1,5 tot 2 liter per dag. Ikzelf probeer iedere dag in ieder geval 1,5 liter water te drinken (en de rest vul ik aan met bijvoorbeeld (groene) thee).

 

Hoe je dit makkelijk doet? Gebruik 0,5 liter flesjes: als je er 3 op hebt, weet je precies dat je de 1,5 liter hebt bereikt! Zet het flesje op een plek waar je vaak bent, zo word je steeds herinnert aan het feit dat je moet drinken! Liever een smaakje aan je water? Probeer dan eens infused water.  

8. LEEF IN EEN OPGERUIMD HUIS

Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd gevoel. Letterlijk. Is mijn huis een rommel, dan is het in mijn hoofd ook chaotisch. Daarom pleit ik voor een opgeruimde leefomgeving!

 

Hoe je dit doet? Houd 1 á 2 keer per jaar een grote schoonmaak. Loop al je lades en kasten door en vraag je bij ieder item af: 'Word ik hier echt blij van?' Is het antwoord daarop 'nee',  doe het dan alsjeblieft weg.

Heb je spullen in een doos bewaard en heb je het een jaar niet gemist? Ook dan kun je gerust afscheid nemen van die spullen. Verkoop het op Marktplaats of maak er een ander blij mee door het bijvoorbeeld aan de Kringloop te geven. Ook dat geeft weer een goed gevoel! 

 

Heb je de grote schoonmaak gehad, dan is het van belang je huis zo te houden. Pak het dagelijks dus klein aan: na het opruimen van de keuken, spendeer je 15 minuten aan het huis. Leg kleine rommeltjes terug op de plek waar het hoort en je zult zien dat je met een goed gevoel aan de koffie kan. 

 

Hulp nodig bij een grote opruimactie? Lees dan eens het boek van Marie Kondo, 'Spark joy'.  Bij het lezen van dit boek gaan je handen jeuken om aan de slag te gaan! 

9. GENIET!

Het is een cliché, maar je wordt echt blijer als je meer geniet. En dan niet alleen van de grote dingen zoals vakantie of een nieuwe outfit, maar juist ook van de kleine dingen. Denk hierbij aan het fluiten van de vogels, een wandelingetje tijdens de lunch, een zoete zomerse aardbei of een zonnestraal op je gezicht. 

 

Meer genieten leidt tot meer levenslust. Je voelt je beter, bent vrolijker en het leven lijkt je meer toe te lachen. Door te genieten, maak je endorfine aan. Dit stofje doet je beter voelen en laat je meer ontspannen.

 

Doen! Probeer eens minimaal 3 keer per dag bewust te genieten van iets kleins. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker je het op den duur kan. Met positiviteit bereik je een heleboel! 

10. REINIG JE GEZICHT

Reinig je gezicht 2 keer per dag, zowel in de ochtend als de avond. Ook op de dagen dat je geen make-up hebt gedragen. Gedurende de dag is je huid blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf, dus is wel degelijk 'vies'. Zelfs als je na een lange avond stappen het liefst direct naar je bed wandelt, is het belangrijk dat je eerst je make-up er goed af haalt. Doe je dit niet, dan zul je zien dat je eerder oneffenheden krijgt. En daar krijg je geen goed gevoel van toch?

 

Ook is het goed om 1 á 2 keer in de week je gezicht te scrubben. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en voelt je gezicht weer zacht en fris aan. Ik gebruik een scrub met gemalen abrikozenpitten. Erg fijn!

 

En als laatste: gebruik een dag- en nachtcrème. Verwen je huid en houd het soepel. Een dagcrème met UV-factor vind ik het fijnst. 


NU IS HET AAN JULLIE!

Ik hoop dat jullie deze tips nuttig vinden en er misschien 1 of 2 zelf in de praktijk zullen brengen. Hoe meer positiviteit we uitstralen, hoe vrolijker jij zelf én de mensen om je heen worden!

 

Liefs, Jacomijn


Reactie schrijven

Commentaren: 0