IEDERE DAG 10.000 STAPPEN = GOED BEZIG!

Sporten! Het blijft mij altijd een beetje achtervolgen... Zoals ik eerder in mijn blog '10 tips voor een goed gevoel' schreef, krijg ik het maar niet voor elkaar om een goed ritme te krijgen in het sporten.

 

Ik probeer het echt en soms lijkt er iets van ritme zichtbaar, maar zodra ik bijvoorbeeld een weekje weg ben geweest, moet ik voor mijn gevoel weer volledig opnieuw beginnen...

 

 

 


Pfff, vermoeiend! Daarom heb ik mijzelf laatst een activity tracker cadeau gedaan. Deze meet je activiteit (in stappen) én je slaap. Je draagt 'm de hele dag, dus je ziet precies hoeveel stappen er zijn gezet. Daarnaast motiveert de bijbehorende app je om meer te bewegen en gezonder te eten. Maar in basis is het dus: stappen tellen!


10.000 STAPPEN PER DAG

Je hebt vast wel eens gehoord dat 10.000 stappen per dag nodig zijn voor voldoende beweging. Dit getal is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen, maar is aangetoond door de Japanse arts Yoshiro Hatano.

 

Na onderzoek rolde als resultaat eruit dat de gemiddelde mens 6.000 stappen per dag zet. Maar om een gezonde levensstijl na te streven, zou je 10.000 stappen moeten zetten. Dit zijn er dus nog eens 4.000!

WAT IS JOUW GEMIDDELDE?

Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar met mijn kantoorbaan is 6.000 stappen zeker niet mijn gemiddelde! Als ik echt alleen werk en niets extra doe, kom ik eerder uit op 3.500...

 

Ik probeer dus altijd de trap te pakken en tussen de middag naar buiten te gaan (dat scheelt al gauw weer zo'n 2.000 stappen).

 

Eerst kon ik nog met de fiets, maar na de verhuizing zit dat er niet meer in. Dus tja, dan móet je 's avonds echt nog aan de bak. Afhankelijk van de grootte van je stap, kun je het voor jezelf omzetten naar het aantal kilometers. Bij mij komen 10.000 stappen overeen met ongeveer 7,7 kilometers.AAN DE BAK!

Het goede na de verhuizing is wel: ik zit in prachtig natuurgebied! Binnen een minuut loop ik in een weids landschap met uitgestrekte weilanden midden tussen de koeien en schapen. Het is er heerlijk stil. Je hoort echt alleen geloei, gekwaak en af en toe een pruttelende tractor. Dé plek bij uitstek om te wandelen, fietsen of hardlopen. 

 

En ik merk dat je na een verhuizing, als je dus letterlijk in een andere omgeving zit, je makkelijker je gewoontes kan doorbreken. Hier moet ik dus gebruik van maken!

 

Vanochtend ben ik in mijn eentje de polders gaan verkennen (een beetje op zoek naar ringslangen, want die schijnen hier te zitten)! Die heb ik natuurlijk niet gevonden, maar wat ik wél gevonden heb zijn prachtige routes voor veel activiteit. Vanavond gaan manlief en ik er dus samen op uit!

 

Want hup! Aan de bak! Bewegen met die handel en nu maar hopen dat ik snel mijn ritme vind! 

Liefs, Jacomijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0